Saturday, March 24, 2007

"300"

"300"

Realizat de Zack Snyder anul trecut in doar o luna, filmul prezinta batalia de la Termopile in care regele Leonidas (interpretat de Gerard Butler, Boromir din Stapanul Inelelor, partea 1) si 300 de spartani au luptat pana la moarte impotriva lui Xerxes (Rodrigo Santoro) si a armatei sale de persani. Filmu se bazeaza pe nuvela scrisa de Frank Miller, creatorul Sin City. Regizorul transpune filmul intr-o viziune proprie, plina de elemente mistice si fanteziste care ne fac sa ne intrebam daca batalia chiar a avut loc in realitate...



Inca din prima zi de difuzare in America, filmul a avut incasari de peste 25 milioane dolari. La noi, premiera a fost pe 23.03.2007.


Filmul este destul de reusit, destul de multe scene sangeroase, dar si scene mai...picante...fie ca e vorba de regele Leonidas si sotia sa, fie ca e vorba de oracolul (o adolescenta controlata de niste batrani diformi) care intra in transa.

Felul in care este realizat filmul imi aduce aminte de Sin City, dar ca subiect mai mult se aproprie de Spartacus, Gladiatorul, Troia, Alexandru...cam orice film care se petrece in antichitate.










Siteul oficial al filmului este http://300themovie.warnerbros.com, dar sa nu aveti sonorul dat tare...

Vizionare placuta.