Tuesday, May 25, 2010

salarii parlamentari

tocmai ce am primit un mail, cu salariile sefiilor nostri mari...sunt cam mici, nu stiu cum de se descurca...
noroc, ca m-ai au reduceri pe la cate un local, etc...ca altfel, nu stiu ce ar fi facut...
si mi-am adus aminte, ca umbla zvon prin tara, cum ca teo trandafir, ar fi fost aleasa si ar fi spus, ca un pensionar sa-si ia o paine si sa o tina in frigider, si ca daca are paine nu are cum sa moara de foame si nici nu-ti mai trebuie multi bani.
e o idee foarte buna, pacat ca nu s-a gandit lumea mai devreme...rezolvam si inflatia, si bugetul, revolvam tot, inclusiv obezitatea...
dar sa revenim la parlamentari.
cel mai rau imi pare de cei care au suma de11958 lei : Chiriţă Dumitru, Florea Damian, Geantă Florian Daniel, Liga Dănuţ, Niculescu-Mizil Ştefănescu Tohme Oana, Paleologu Theodor, Petrescu Cristian, Pieptea Cornel, Pirpiliu Ştefan Daniel, Pop Georgian, Prigoană Vasile-Silviu, Zătreanu Dan-Radu
indemnizatie bruta 6994.00 lei, indemnizatie neta 4906.00 lei.
si cand te gandesti cat de mult muncesc pt banii respectiv, de dimineata pana seara, de la 07.00 pana la 19.00, 12 ore, de luni pana vineri, si sambata uneori, totul pentru noi, poporul de rand, care nu stie nimic, si care este educat, ingrijit, si ocrotit de ei.
si pt asa ce putini bani, ei au grija de noi, sa ne mearga bine, sa nu mai muncim de la 07.00 pana la 19.00 pentru un salariu de 1400.00 lei ( cei care au noroc ).
si ne mai pun si cate o gradina...si o mai si schimba la 6 luni, sa ne se strice...
si ne mai si pun cate o bordura, tot la 6 luni, sa fie intotdeauna noua si surprinzatoare...
si ne mai pun si cate un asfalt, ca tre sa-l modifici odata la 3 luni, ca asa e bine, ce stim noi...si daca iei mai slab, e mai ieftin, si odata la 3 luni, le mai dai si la oameni de lucru...e bine asa...
noroc ca nu mai e trafic...si cu scaderea de bani se rezolva si mai mult traficul...
ca doar nu-ti trebuie masina, iti trebuie metroul sau autobuzu sa mergi in conserva, ca cei 100.000 sau nu stiu cati or fi mers cu masina tre sa se mute au mijloacele in transport.
si ce daca faci 1 - 2 ore pe drum...o iei pe jos daca te plictisesti, mai faci un pic de miscare...nu stii ca tre sa faci cel putin 30 de minute miscare in fiecare zi?
noroc cu parlamentarii nostri, care ne iubesc si se gandesc la noi in fiecare zi...
nu ai nevoie mai mult de o paine pe zi, sau un pahar de apa de la chiuveta ( ca e ce mai buna ) nu ai nevoie de masina, darminte de o casa personala, mai bine sa stai cu parintii si fratii si restu de rude cate 6 - 10 intr-un apartament.
Iar cea mai mare suma este de 36532.00 lei, dar e cam mica pentru cata munca depune domnul Firczak Gheorghe.

No comments: